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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  02/08/2016
Data da última atualização:  14/04/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  COSTA, T. C. C.; FIDALGO, E. C. C.; RAID, M. A. M; RIBEIRO, J. L.; VIANA, J. H. M.; FERREIRA, F. N.; MIRANDA, G. A.; MARRIEL, I. E.; OLIVEIRA-PAIVA, C. A.
Afiliação:  THOMAZ CORREA E CASTRO DA COSTA, CNPMS; ELAINE CRISTINA CARDOSO FIDALGO, CNPS; JOAO HERBERT MOREIRA VIANA, CNPMS; IVANILDO EVODIO MARRIEL, CNPMS; CHRISTIANE ABREU DE OLIVEIRA PAIVA, CNPMS.
Título:  Forest patch conservation indicators.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Applied Ecology and Environmental Research, v. 14, n. 3, p. 711-734, 2016.
DOI:  10.15666/aeer/ 1403_711734
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This work presents indicators to assess the conservation status of forest patches in fragmented landscapes. However, how can we evaluate the conservation status of forest patches in order to compare it to a hypothetical situation of well-preserved vegetation without human disturbance? It is possible to measure some ecological processes, like nutrient cycling, canopy, edaphic, topographic and hydrological parameters, as well as landscape attributes, and associate them to conservation status. When the attributes of original well-preserved forest are unknown because they are seldom found, it is possible to compare patches by assessing the variability of their attributes. To this end, parameters related to canopy, soil, topography and landscape were analyzed to establish indicators and their integrated analysis was developed to assess the conservation status of forest patches and identify possible causes of shortcomings or obstacles to reach the conservation status. The study area is located in a Semidecidual Forest region, in Brazil. The methodology was developed considering plots distributed in sites within forest patches. The results allowed the identification of patches in different conditions of conservation and provided information of the factors that contribute to this status, in order to help guide and select the most appropriate measures to mitigate degradation and identify forest conservation strategies.
Thesagro:  Vegetação.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/146000/1/Forest-patch.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS27167 - 1UPCAP - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Café. Para informações adicionais entre em contato com biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  09/05/2022
Data da última atualização:  09/05/2022
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  ALIXANDRE, F. T.; MARTINUZZO, M. B.; SOUSA, D. G. de; KROHLING, C. A.; FERRAO, M. A. G.; FONSECA, A. A. da; FORNAZIER, M. J.; VERDIN FILHO, A. C.; MUNER, L. H. de; GUARÇONI, R. C.
Afiliação:  FABIANO TRISTÃO ALIXANDRE, INCAPER; MARX BUSSULAR MARTINUZZO, INCAPER; DOUGLAS GONZAGA DE SOUSA, INCAPER; CESAR ABEL KROHLING, INCAPER; MARIA AMELIA GAVA FERRAO, CNPCa; AYMBIRÉ ALMEIDA DA FONSECA, INCAPER; MAURÍCIO JOSÉ FORNAZIER, INCAPER; ABRAÃO CARLOS VERDIN FILHO, INCAPER; LÚCIO HERZOG DE MUNER, INCAPER; ROGÉRIO CARVALHO GUARÇONI, INCAPER.
Título:  Café arábica: produza o seu especial.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Vitória, ES: Incaper, 2022.
Páginas:  8 p.
Série:  (Incaper. Documentos, 287).
ISSN:  1519-2059
Idioma:  Português
Conteúdo:  O trabalho apresenta os cuidados na colheita, o processamento via natural e via úmida, a secagem em terreiros e em secadores, cuidados no armazenamento e no beneficiamento, além de apresentar os 10 mandamentos para produzir seu café arábica especial.
Thesagro:  Armazenamento; Beneficiamento; Coffea Arábica; Colheita; Processamento; Produção; Secagem.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1585 - 1UMTFL - DD
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